مشاوره برای تعیین جنسیت قبل از بارداری
تعیین جنسیت قبل از بارداری
مشاوره برای تعیین جنسیت – جنسیت نوزادی که قرار است متولد شود، در طول تاریخ یکی از مهمترین دغدغههای خانوادهها بوده است. اما دلیل این اهمیت در دورههای مختلف و فرهنگهای گوناگون، متفاوت است. امروزه انتخاب جنسیت فرزندتان این امکان را به شما میدهد تا خانوادهای متوازن (از نظر جنسیت افراد) داشته باشید و به فرزندان شما نیز این اجازه را میدهد تا احساس اضافی بودن نداشته باشند. از آن جایی که امروزه بسیاری از والدین موفق میشوند تا جنسیت فرزندان خود را انتخاب کنند، شاهد عشق و علاقهی بیشتر، طرد شدن کمتر و کوچک شدن اندازهی خانوادهها هستیم. بسیاری از خانوادهها فقط به علت تلاش مداوم برای داشتن دختر یا پسر، فرزندان زیادی را به دنیا میآورند. اما در بسیاری از موارد دلایل موجهتری برای انتخاب جنسیت فرزند وجود دارد ؛ دلایلی مانند احتمال به ارث بردن یک ناهنجاری ژنتیکی وابسته به جنس.
در ابتدا باید بدانید؛ زنان دو کروموزوم X و مردان کروموزوم X و Y دارند. هریک از تخمک و اسپرم حاوی یک کروموزوم است. کروموزوم تمام تخمکها X بوده اما اسپرمها حاوی کروموزوم X و یا Y هستند و هنگام لقاح یک کروموزوم از مادر و یک کروموزوم از پدر به جنین به ارث می رسد، اگر کروموزومهای X مادر در کنار کروموزوم X پدر قرار گیرد جنسیت جنین دختر شده و اگر در کنار کروموزوم Y پدر قرار گیرد جنسیت جنین پسر خواهد شد. بنابراین این کروموزوم Y مردان است که جنسیت را مشخص میکند که جنسیت جنین پسر باشد یا دختر. کروموزوم Y بسیار کوچکتر و سبکتر از کروموزوم X بوده و سرعت بیشتری نسبت به آن دارد در نتیجه اگر در زمان تخمکگذاری با سرعت بالایش به تخمک برسد جنسیت جنین پسر خواهد شد در مقابل این کروموزوم نسبت به عوامل محیطی مقاومت کمتری داشته و احتمال زنده ماندن پایینتری دارد، در نتیجه توازن جنسیتی برقرار خواهد شد.
تعیین جنسیت قبل از لقاح
به صورت کلی برای تعیین جنسیت قبل از بارداری دو روش وجود دارد:
روش علمی:
روشهای علمی برای تعیین جنسیت قبل از بارداری، بر اساس علم پزشکی بوده و درصد موفقیت بالایی برای تعیین جنسیت دارد که درصد پاسخ گرفتن از آن بستگی به روش انتخاب شده، مرکز ناباروری یا مرکز باروری که در آن انجام می شود و همچنین تبحر فرد انجام دهنده دارد.
مشاوره برای تعیین جنسیت
- تشخیص ژنتیکی پیش از لانهگزینی (PGD) طی پروسهی IVF: این روش ابتدا برای کمک به زوجهایی که طی آزمایشات ژنتیکی ناقل بیماری وابسته به جنس بودند، به وجود آمد که همزمان با لقاح آزمایشگاهی (IVF) به کار میرفت اما بعدها از این روش برای تعیین جنسیت قبل از بارداری نیز استفاده گردید .
مراحل انجام PGD عبارتند از:
مرحله 1. انجام لقاح آزمایشگاهی (IVF ) برای جمع آوری تخم های بارور
مرحله 2. رشد جنین به مدت چند روز در آزمایشگاه ( به مدت دو تا سه روز تا زمانی که سلول هاتقسیم شوند و تخم لقاح یافته حدودا از هشت سلول تشکل شود)
مرحله 3. برداشت یک یا دو سلول از تخم در حال تقسیم توسط یک جنین شناس
مرحله 4. بررسی کروموزوم های جنین انتخاب شده برای بررسی مشکلات ژنتیکی خاص یا تعیین جنسیت جنین
مرحله 5. یک، دو یا سه جنین با جنسیت مورد نظر برای رشد به رحم منتقل می شود.
مرحله 6. بقیه جنین ها برای استفاده بعدی فریز می شوند یا برای تحقیقات بعدی استفاده می شوند و یا آنها را از بین می برند.
- مرتب کردن اسپرمها: این تکنیک شامل جداسازی اسپرم حاوی کروموزوم Y از اسپرم حاوی کروموزوم X در آزمایشگاه و انتقال اسپرم با جنسیت مطلوب به داخل رحم زن از طریق روش تلقیح داخل رحمی (IUI) یا بارورسازی تخمک در آزمایشگاه است.
برخی از خدمات مرکز مشاوره مامایی و زنان فریده سعیدی عبارت اند از تعیین جنسیت و تعیین جنسیت قبل از بارداری و زایمان با مامای همراه و فریده سعیدی و کلاس بارداری غرب تهران و ماما خوب غرب تهران و ماما غرب تهران و مامای همراه و مامای همراه خصوصی و تعیین جنسیت پسر و ….